Menü
 
Dachshund & Friends
 
Chihuahua & Friends
 
Labrador & Friends
 
Dalmatian & Friends
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Sétáltatás

Ahogy az élő kutyák is szívesen veszik a sétáltatást, így virtuális kedvencünk is nagyon szeret az utcákon sétálni. Ez az egyik legkedvesebb része a játéknak, és nemcsak sétáltatni lehet, hanem bemehetünk a boltba, vehetjük a park felé az irányt, hogy gyakoroljunk a frizbiversenyt, és betérhetünk az edzőterembe, ahol az Agility, vagy Lure Coursing versenyre gyakorolhatunk. Erről részletesen a versenyek menüpont alatt lehet olvasni.

Nintendo DS

Irányítás

Ha szeretnénk sétáltatni a kutyánkat, akkor az érintőképernyőn kattintsunk a "Go out" ikonra, és itt a "Walk" gombra. Ha több kutyánk van, akkor válasszuk ki, hogy melyiket szeretnénk sétáltatni. Ezután megjelenik a városunk térképe, jelöljük ki azt az utat, ahol szeretnénk sétálni. Bal alsó sarokban látunk egy csíkot, ami ahogy jelöljük ki az utat, úgy fogy. Arra figyeljünk, hogy az út vége mindenképp a házunk legyen, mert ha elfogy a csík, mielőtt a hazaérnénk, akkor a gép nem engedi tovább rajzolni az utat, akkor ki kell törölni az egészet, és újra kell kezdeni. Ez nagy hátránya a játéknak, elég idegesítő, hogy ha el akarunk érni valamit, de nem tudjuk, mert nem lehet elérni a házat. Érdemes megcélozni a kérdőjeleket, mert jó esetben ajándékot kaphatunk. Ha be szeretnénk térni az üzletbe, parkba, vagy az edzőterembe, akkor egészen be kell vinni a festék-ikont a bejáratig. A DS érzékelése nagyon precíz, ha már csak egy kicsit is más irányba visszük el a Stylus-t, akkor már arra megy, és ha visszavisszük, azzal is fogy a csík. Az egyébként a kutya fizikai állapotát mutatja. Minél többet sétáltatjuk, annál nagyobb a csík, annál hosszabb útra vihetjük el kedvencünket. A kutya az úton bárhol pisilhet, viszont, ha kakil, akkor a stylus-szal érintsük meg azt, ekkor belekerül a papírzacskóba.

Ajándék

Ahogy írtam, érdemes a kérdőjelekhez vezetni a kutyákat, mert ott jó esetben ajándék lapulhat. A kis csomag többségében kisebb értékű tárgyat tartalmaz, ritkán kaphatunk értékes, exkluzív tárgyakat. Ha egy tárgyból több is van, érdemes beadni őket a Secondhand Shop-ba. Ajándékot másképp is lehet kapni, ritkán előfordul, hogy csak úgy véletlen megjelenik egy csomag az úton. Erre a kutya nem figyel fel, nekünk kell hirtelen visszafogni a pórázt, hogy a kutya odahozza nekünk. A térkép előre jelzi, ha valami váratlan dolog történik, ugyanis amíg mi sétálunk, addig a térképen a kutya ikonja ekkor áll. Tehát érdemes a térképet is figyeni, mert ezekben nagyobb eséllyel találhatunk értékes tárgyat.

Szemét

Az, hogy a térképen áll a kutya ikonja sétáltatás közben, az nemcsak azt jelzi, hogy ajándékot lelhetünk, hanem, hogy valaki az utcán hagyta a szemetét. Sajnos eléggé felelőtlenek városunk lakói, sokszor csak úgy eldobják a szükségtelen kajájukat a földre, lesz, ami lesz. Na erre már megállnak a kutyák, mivel szagot fognak. A kutya fajtától függetlenül nagyon kíváncsi élőlény, ezért nagyon nehéz elhúzni a pórázt onnan, de rövid idő után mi győzedelmesedük az akarata felett. Ám, ha nem figyelünk, és a kutya mégis eszik a szemétből, akkor beteg arcot vág, és a zene eltorzul egy olyan 8-10 másodpercre, és a térképen megjelenik a szemét ikon. Érdekesség, hogy amikor hazajövünk, és megnézzük a kutyánk adatlapját, akkor legalul találunk olyat, hogy "Last things eaten", és ott azt is kiírja, hogy pontosan mit talált a kutya a szemétben.

Találkozás szomszéd kutyákkal

Az utcán megjelenő kérdőjel négyzet nemcsak ajándékot rejt, hanem az is megeshet, hogy éppen arra sétált a szomszéd a kutyájával. Akár játszhatunk is azzal a kutyával, persze attól függően, hogy kutyánk hogy viszonyul a szomszéd kedvencéhez. Lehetséges, hogy nagyon megszereti, és együtt játszanak, összebújnak. Ezt egy kellemes zene jelzi, ekkor kutyánk jókedvűen sétál tovább. Ha azt látjuk, hogy ugatnak egymásra, és figyelik egymást, akkor csak kíváncsiak, de nem feltétlen akarnak játszani. Viszont előfordulhat az is, hogy a szomszéd kutyája játszani akar a miénkkel, aki nem így gondolja, és szinte nem túlzás kijelenteni, hogy menekül amerre lát. Hát nem lehet mindenkit megkedvelni. Ekkor is jókedvűen sétál tovább kedvencünk, de pont annak örül, hogy sikerült megszabadulni a másik kutyától.

Napszaktól függően más és más kutyákkal találkozhatunk:

  • 9:00-12:00 - Deacon és Peaches
  • 12:00-17:00 - Fido és Deacon
  • 17:00-20:30 - Poofle és Fido
  • 20:30-0:00 - Petey
  • 0:00-4:00 - Poppi
  • 4:00-9:00 - Fathom

És van egy kutya, Spot, a Shiba Inu, akivel bármikor találkozhatunk.

Helyszínek a városban

Ahogy az isnertetőnél írtam, a városban különböző helyek vannak, ahova szintén elvezethetjük kutyánkat.

A jobb alsó sarokban találjuk az edzőtermet. Itt edzhetünk az agility versenyre. Érdekesség, hogy az agility versenynek öt fokozata van, és mindig amelyikben versenyeznénk, annak megfelelő a pálya felépítése. Érdemes sokat gyakorolni, mert gátugrást és az alagúton átfutást kutyánk viszonylag gyorsan megtanulja, ám a libikókán való átfutás és a szlalomozás már komoly gondot okozhat. A libikókától, ahogy a kutya megy fel rajta, megijed, és fél, mert csak azt látja a kutya, hogy valahol a magasban egyszer csak véget ér. Amint a kutya átér a másik oldalra, bökjük meg középen a libikókát, ekkor az átbillen a másik oldalra, és kutyánk elvileg biztonságosan le tudna szállni. De csak elvileg, ugyanis az elején a kutya még attól is megijed, hogy mi ez a monstrum, ami még át is billen, ezért oldalt gyorsan leugrik, ami hibának számít a versenyben. Ezt gyakoroltassuk a kutyánkkal, egyrészt, hogy ne féljen, másrészt, hogy megtanuljon a másik végén leszállni. Néhány gyakorlás után kedvencünk már lazán átfut a libikókán. A szlalomozás a másik, ami komoly gondot okoz a kutyának. Bár ott nem fél, sokkal inkább nem érti, hogy miért kell a hatalmas oszlopokat kerületni egyiket az egyik oldalról, másikat a másik oldalról. Ezt tovább kell gyakorolni, de ha nagyon jól megy, akkor a kutyánk segítség nélkül végigszlalomozik az oszlopokon. Segíteni úgy tudunk a kutyának, hogy a Stylusszal mindig rábökünk arra az útra, ahova kívánjuk, hogy menjen, ekkor tapsoló hangot ad.

Két park van a városban, az egyik fent van, a másik bal oldalt. Itt lehet gyakorolni a frizbidobáló versenyt. Előfordul, hogy nem leszünk egyedül, ezt előre jelzi a térkép kutyaikonnal, ha már más kutya is van ott. Ilyenkor a kutyák egymással is játszhatnak. A frizbi dobálást azért is érdemes gyakorolni, mert azt a kutya csak egyszerű játéknak veszi, és nem gondolná, hogy mi azt szeretnénk viszont látni. Ilyenkor bökdössük meg a Stylusszal a kutyát, ezzel rábírva, hogy hozza vissza. Ha sokat gyakorlunk, akkor a kutya magától hozza vissza. Az is megesik, hogy az elején, amikor kivennénk a szájából a frizbit, egyszerűen nem engedi. Ne erőltessük. Ha visszahoztuk, simogassuk meg a fejét egy kicsit, és könnyedén visszaadja. A frizbijáték lényege, hogy a kutya még azelőtt kapja el a frizbit, mielőtt az leesne. Személyes tapasztalataim szerint erre nagyon nehéz megtanítani a kutyát, konkrétan nem is sikerült, így amelyik kutya nem képes gyorsan futni, vagy sokáig mérlegeli, hogy most az hova fog pontosan esni, az nagy valószínűséggel nem, vagy nagyon nehezen tanítható meg arra, hogy visszahozza a frizbit.

Találunk még boltokat is. Bár lehetőségünk van otthonról egyből boltba menni, vásárolni, ám mégis érdemes sétáltatás közben meglátogatni ezeket az üzleteket, mert ahogy a neve is mutatja: Discount Shop, tehát, akciós áron vásárolhatjuk meg a kutyaeledeleket, innivalókat, és egyéb dolgokat, sőt néha olyan dolog is kapható, ami a "rendes" üzletben nem.

Nintendo 3DS

Természetesen a Nintendogs + Cats-ben is sétáltathatunk kutyát (macskát nem lehet). Egy jópár dolgot megváltoztattak ebben a verzióban, az egyik legszembetűnőbb, és a legjobb, hogy nem kell nekünk külön megrajzolni az útvonalat. Itt annyit sétáltathatjuk a kutyánkat, amennyit csak akarunk, jóformán attól függ, hogy mennyit sétálunk vele, hogy időközben megváltoztatjuk-e az útvonalat. Ugyanis három helyszín van a játékban: Town (város), Mountain (hegy), seaside (tengerpart). Egy tábla jelzi az út oldalán, amikor azon az úton indulva egy másik helyre érünk el. Könnyű felismerni, hogy merre visz, hiszen a táblán egy ábra jelzi. Ha nem változtatunk útvonalat, akkor a sétánk hamar véget fog érni, és kutyánk sem lesz annyira elégedett. Még egy fontos különbség, hogy nem oldalnézetből látjuk a kutyánkat, hanem hátulnézetből, és ha aktiváljuk a 3D-s hatást, akkor az utca szinte elénk tárul.

Virágágyás

A Nintendogs + Cats-ben nem megengedett, hogy a kutya az útra pisiljen. Erre külön virágágyás van az út szélén, ha a kutyának dolga van, azt csak ott végezheti el, különben Owner Point-ot von le a gép. A kutya ugyanis gyakran megáll az út szélén található tűzcsap, vagy postaláda mellett, elkezdi szagolgatni, kicsit vonakodik, de végül az útra pisil. A kutya az úton bárhol kakilhat, csak a Stylus-szal megérintve vegyük fel, és bekerül a papírzacskóba. A virágágyásban a kutya néha hanyatt fekszik, gurul egyet, éjszakánként megugatja a szentjánosbogarakat, vagy nagyon ritkán találhat ajándékot. Ha a kutya elkezd ásni, akkor rázzuk meg a pórázt, hogy ne kaparja ki a virágokat. Amikor a kutya valami olyasmit készül csinálni, amit nem szabad, akkor rántsuk meg pórázt, és bár nem mindig elsőre, de a kutya ekkor megérti, hogy mit akarunk. Ezt egy felkiáltójel jelzi. Ekkor megjelenik az érintőképernyőn a keksz ikonja, megjutalmazhatjuk egy jutalomfalatkával, hogy megértette, hogy nem szabad, utána könnyebben megtanulja, hogy mit szabad, és mit nem. Bár a kutya ösztöne mindig is kíváncsi marad, így szükségünk lesz az éberségünkre.

Ajándékok

Visszatértek az ajándékok. Itt is elég ritkán lehet találni, és nem is mindig rejt értékeset, sőt néha szelektív hulladékot kapunk. Ezeket a Secondhand Shop-ban cserélhetjük be igen értékes ajándékokra, úgyhogy ne idegenkedjünk tőlük. Ezzel akarják megköszönni, hogy segítünk tisztán tartani az utat. A tengerparton, és a városban néha láthatunk forgalom kúpokat. Ha elmegyünk mellettük anélkül, hogy megérintjük őket, szintén ajándék vár ránk. Az út oldalán néha találunk egy negyedik táblát, ahol egy gazdit kutyát sétáltat sziluettet láthatunk. Ezek a Secret Path-ok, ahol nagyon sok csomagot találhatunk, és külön érdemes bemenni a fűbe, mert sokszor hoz fel kutyánk valami ajándékot.

Szemét

És természetesen itt is találunk szemetet. Ezek ugyanúgy az úton vannak eldobva. Nagyon vigyázzunk itt is velük, mert bár a kutya nem lesz beteg, ha eszik belőlük, de ha túl sokáig tartózkodik a környékén, akkor koszos és bolhás lesz.

Találkozás más kutyákkal

Ahogy a DS verzióban, itt is találkozhatunk szomszéd kutyákkal. Itt nincs időhöz kötve, hogy melyik kutyával mikor találkozunk. Itt már nemcsak a kutyával találkozunk, hanem a gazdi Miijével is. Több, gazdagabb érzésvilággal viszonyulnak a kutyák egymáshoz. Van olyan, hogy azonnal szimpatikusak egymásnak, előfordul, hogy egymáshoz ugatnak, szagolgatják egymást, kíváncsiak egymásra. Viszont a szomszéd kutyája agresszíven megugatja a miénket, akkor kutyánk megijedhet, fél tőle, vagy ilyen "mit képzeld magáról" stílusban visszaugathatja. Amikor két kutya jól kijön egymással, akkor a gép felajánlhatja, hogy töltsenek egymással több időt, és menjenek el együtt a tengerparti parkba (Seaside Park), hegyvidéki parkba (Mountain Park), vagy a kávézóba.

Helyszínek

Különböző helyszíneket találhatunk, ezeket kisebb táblák jelzik az út mentén. Itt is megtalálhatjuk az üzleteket, és attól függően, hogy melyik üzletbe megyünk, úgy változik a kínálat. Ezekben nem lehet eledeleket, innivalót vásárolni, csak egyéb dekorációs tárgyakat, játékokat. Mindegyik tárgy mindegyik Nintendogs + Cats verzióban megvásárolható.

Hegyvidéken, és tengerparton találhatunk parkot is, ahol gyakorolhatjuk a frizbidobáló versenyt. A 3DS verzióban már sokkal könnyebb megtanítani a kutyákat, hogy a levegőben kapja el a frizbit, sőt akár ugráskor is. Itt is még bökdösni kell a kutyát a Stylus-szal az elején, hogy visszahozza, de utána már magától hozza vissza.

A park mellett találunk egy másik, hozzá nagyon hasonló táblát, mely az edzőterembe (gym) vezet. Itt a Lure Coursing versenyre gyakorolhatunk egyedül, kötetlenül. Érdemes kihasználni a lehetőséget, mert a kutya érezhetően fejlődik.

A belvárosban kávézót is találunk (Café Petrov), ezt az út szélén egy kis fából készült tábla jelzi. Betérhetünk oda, és a kutyánknak vehetünk valami desszertet, meg magunknak kávét, teát, vagy narancslevet. Az alábbiakat vehetjük meg a kutyánknak:

  • Doggie Mont Blanc + ital: £7
  • Doggie flan + ital: £5
  • Doggie short cake + ital: £6

Nincs meghatározva, hogy melyik sütemény mellé melyik ital jár, amelyiket éppen adják az adott sütemény mellé. A desszertek nem laktatják a kutyákat, de nagyon jóízűen eszik. Amennyiben egy szomszéd kutyával megyünk, akkor a finom sütemény után játszanak közösen. Ha egyedül megyünk be, akkor az eladó, Anita macskájával játszhatunk, simogathatjuk. A macska hosszú szőrű narancssárga kandúr, Precious névre hallgat.

Ugyanígy az út mentén találjuk a Secret Path-ot (titkos út), amiről feljebb már írtam.

Pocsolya

Előfordulhat, hogy épp akkor állt el az eső, amikor sétálni megyünk, ilyenkor pocsolya van az utcán. Ha a kutya meglát egy pocsolyát, nagyon szeretne megmártózni benne, onnan a legnehezebb elhúzni a kutyánkat. Ha nem sikerül, és a kutya hanyatt fekszik a pocsolyában, akkor koszos lesz, és hazaérve lehet fürdetni. Ritkán az is megeshet, hogy ha a kutya nem is fetreng a pocsolyában, de beleiszik.

Extra

A játék kihasználja a Nintendo 3DS pedometer (lépésszámláló) képességét, és úgy is a kutyát sétáltatn, hogy a "Go out" gombra kattintva, kiválasztjuk a legalsót, a pedometert. Miután kiválasztottuk a kutyát, megjelennek az adatok, csukjuk össze a 3DS-t, és vigyük magunkkal bárhova. Kutyánk nagyon jókedvű lesz, és a sétát ajándékkal hálálja meg. Minél hosszabb útra megyünk a kutyus annál nagyobb értékű ajándékot hoz. Ha végeztünk, kattintsunk a visszafele nyíllal, és megyünk haza.

 
French Bulldog & New Friends
 
Golden Retriever & New Friends
 
Toy Poodle & New Friends
 
Extrák
 
Látogatók
Indulás: 2012-06-25
 
Linkek
 
Szavazás
Nintendogs
Melyik DS-es Nintendogs van meg neked?

Dachshund & Friends
Chihuahua & Friends
Labrador & Friends
Dalmatian & Friends
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 

Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Egy Blog az Én világom. :) Gyere és nézz be ha érdekel, az Online Játékok leírása, csináld magad dolgok, stb...    *****    Ön internet szolgáltató? Nem talál céget aki javítaná az elromlott hálózati, mikrohullámó eszközeit? Katt ide!    *****    Se kép, se hang? Hozza el, megjavítjuk! LCD TV, Inverteres hegesztõ, Mosó- Mosogatógép, és sok más. Garanciával!    *****    Elromlott? Mi megjavítjuk! Ipari és háztartási elektronika javítás! Garanciával. Elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Rendeld meg:Születési,elõrejelzési,párkapcsolati,fogamzási,hold horoszkóp,biotérkép.Ingyen konzultáció mindenrõl!Várlak!    *****    Keresek jó humorú szerkesztõ társat készülõ ZENÉS KABARÉ MÛSOROMHOZ    *****    Rendelj születési horoszkópot és ajándék 3 éves elõrejelzés,valamint ingyenes konzultáció az ajándékod. Várlak kattints!    *****    Iván és Sára kattttttt!!!!!!!!!!    *****    Erotika az állatövi jegyekben    *****    A szerelem karmája a horoszkópban    *****    Születési horoszkóp,ajándék 3 évi elõrejelzéssel,ingyenes konzultációs lehetõség, telefonon,messengeren,skypeon! Várlak!    *****    Kihagyhatatlan asztrológiai megrendelések, olvasmányok, szoftverek, ezoterikus témák sokasága vár az oldalamon. Várlak!!    *****    Vanessa Hudgens - Magyarország egyetlen mûködõ az egykori Szerelmes hang jegyek sztárjával foglalkozó oldala!    *****    A végtelen szeretet az egyetlen igazság, minden más illúzió.    *****    Ha sok mindent tudni szeretnél és válaszokra vársz látogass el oldalamra!    *****    SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG