Menü
 
Dachshund & Friends
 
Chihuahua & Friends
 
Labrador & Friends
 
Dalmatian & Friends
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Etetés és itatás

Akárcsak az élő kutyák, virtuális kedvenceink is megéheznek, adjunk enni nekik! Erre nem utal viselkedésbéli jel, csak úgy tudjuk leellenőrizni, hogy a kutya éhes-e, ha az érintőképernyőn rákattintunk a kutya ikonjára, és a sarokban megjelenik egy kis adatlap-szerű ikon. Itt láthatjuk az alapvető adatokat a kutyákról. Milyen fajta, mi a neme, kan, vagy nőstény, és alatta láthatjuk a "hunger" ans "thirst", itt láthatjuk kutyánk mennyire éhes, vagy szomjas:

Hunger:

 • Full: Jóllakott. Kutyánk teljesen rendben van, egyáltalán nem kell etetni.
 • Normal: Pont jó állapotban van. Ha adunk neki kaját, akkor egy kicsit eszik belőle, aztán tovább áll.
 • Hungry: Éhes. Adjunk neki ennivalót.
 • Famished: Kiéhezett. A kutya ekkor már nagyon éhes, sokat fog enni.

Thirst:

 • Quenched: Teljesen jóllakott, nem kell itatni.
 • Normal: Épp nem szomjas, de iszik egy kicsit, ha adunk neki.
 • Thirsty: Szomjas. Adjunk neki innivalót.
 • Parched: Kiszáradt. Nagyon szomjas, sokat fog inni.

Ez mind a DS-es, és mind a 3DS-es verzióban így van. Az ennivalók viszont különböznek.

Nintendogs:

 • Dry Food: Száraz kutyakaja. Olcsóbb, szeretik a kutyák.
 • Dog Food Can: Konzerv kutyaeledel. Drágább, de sokkal finomabb, a kutyáknak jobban ízlik. (Később lehet megvásárolni)

Nintendogs + Cats:

 • Dry Food: Száraz kutya- vagy macskakaja. Itt is olcsóbb, szívesen eszik a kutyák és macskák.
 • Wet Food: Konzerv Kutya- vagy macskaeledel. Nagyon finom, de mértékkel, mert hízlaló.
 • Diet Food: Diétás kutya- vagy macskakaja. Ha elhízott a kutyánk, vagy macskánk, ezzel érdemes etetni, ízetes, és nem hízlal. (Később lehet megvásárolni)
 • Premium Food: Drága és finom kutya- és macskaeledel. Ezt különösen jóízzel falatozzák kedvenceink. (Később lehet megvásárolni)

A Nintendogs + Cats-ban kék színű a kutyaeledelek csomagolása, és piros a macskaeledeleké. Egymás kajáját nem eszik meg, tehát macska nem eszik kutyakaját. Vajon ez a való életben is így van?

Az innivalók mindkét verzióban megegyeznek:

 • Water: Víz. Tiszta víz, laktató.
 • Milk: Tej. Sokkal finomabb, boldogan lefetyelik a kutyák és macskák.

Ahogy utaltam rá a Nintendogs + Cats eledeleknél, a 3DS verzió annyival több, hogy a kutyák és macskák fizikai állapotáról is kaphatunk információt. Nem véletlen van diétás eledel. Az alábbiak szerint jellemzi háziállatunk fizikai állapotát:

 • Skinny: Magyarán csont és bőr. Sovány kutya, és macska, konzerv kajával hízlaljuk fel.
 • Optimal: Pont ideális. Ekkor mindenféle kajából adjunk háziállatainknak, hogy tudják tartani a súlyukat.
 • Plump: Kövér. Vigyázzunk, mert kedvencünk súlyosan elhízhat. Preferáljuk a diétás kajákat, hogy lefogyjanak.
 • Overfed: Túltáplált. Súlyosan elhízott, fokozottan figyeljünk az etetésre, mert kedvencünk már nehezen mozog.

Ha már mozgás: A kutyáknál könnyebb kordában tartani a fizikai állapotukat, mert sokkal többet mozognak, mint a macskák, mivel lehet őket sétáltatni, edzeni őket versenyre, a lakásban is sokkal mozgékonyabb. Míg a macskákat nem lehet sétáltatni, és a lakásban is sokkal lassabban mozognak, így náluk csak az etetéssel lehet kordában tartani, hogy mennyire legyenek elhízva.

Természetesen még egy virtuális háziállat sem lehet teljes értékű kutyakeksz, vagy jutalomfalatkák nélkül. Ennek is széles választékát kínálja mindkét játék, valamelyiket meg lehet vásárolni, de van olyan, amit a földön csomagban találunk, és olyan is van, amit csak ajándékba kaphatunk. Ajándékot sétáltatás közben kapunk, ha olyan gazdival találkozunk, akivel már korábban StreetPassoltunk. Erről részletesebben az adott menüpont alatt lehet olvasni. Az alábbi kutyakekszek állnak rendelkezésre:

 • Dog Biscuit (Kutyakeksz, a DS és 3DS változatban is megvásárolható)
 • Jerky Treat (Szárított marhahús, a 3DS-ben Beef Jerky a neve)
 • Bone Biscuit (Csont alakú keksz, csak a 3DS-es French Bulldog & New Friends verzióban vásárolható meg)
 • Heart Biscuit (Szív alakú keksz, csak a 3DS-es French Bulldog & New Friends verzióban vásárolható meg)
 • Biscuit Bits (Apró kekszdarabkák, csak a 3DS-es Toy Poodle & New Friends verzióban vásárolható meg)
 • Puppy Chews (Kemény kekszdarabkák a fogak erősítésére, csak a Toy Poodle & New Friends verzióban vásárolható meg)
 • Surprise Biscuits (Látszólag normál keksz, de ha megetetjük a kutyánkkal, magas hangon fog ugatni. Egyik verzióban sem vásárolható meg, csak találhatjuk az utcán)
 • Fish Biscuit (Hal alakú keksz macskáknak, csak a Golden Retriever & New Friends verzióban vásárolható meg)
 • Cat Grass (A macskákról köztudott, hogy előszeretettel táplálkoznak növényekkel, itt meg is etethetjük macskafűvel. Csak a Toy Poodle & New Friends verzióban vásárolható meg)
 • Fish Jerky (Szárított halhús macskáknak. Csak pedometerrel szerezhető be)
 • Chicken Jerky (Szárított csirkehús macskáknak. Csak sétáltatás közben találhatjuk meg csomagban, nagyon ritka)

A kutyák esetében jutalomfalatkaként is szolgálnak a kutyakekszek. Ugyanis sokszor sétáltatás közben a kutya odamegy a tűzcsaphoz, vagy a leveles ládához, vagy bemegy a pocsolyába. Ilyenkor csak úgy lehet eltántorítani onnan, ha elhúzzuk a pórázt. Nem mindig elsőre, de a kutya megérti, hogy mit akarunk, ekkor ránk néz, és egy felkiáltójel jelenik meg a feje felett. Ekkor lehetőségünk van jutalomfalatkát is adni neki, amit érdemes is, mert így hamarabb tanul, ha tudja, hogy jár a jutalomfalatka, ha hallgat a gazdira.

 
French Bulldog & New Friends
 
Golden Retriever & New Friends
 
Toy Poodle & New Friends
 
Extrák
 
Látogatók
Indulás: 2012-06-25
 
Linkek
 
Szavazás
Nintendogs
Melyik DS-es Nintendogs van meg neked?

Dachshund & Friends
Chihuahua & Friends
Labrador & Friends
Dalmatian & Friends
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 

Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Egy Blog az Én világom. :) Gyere és nézz be ha érdekel, az Online Játékok leírása, csináld magad dolgok, stb...    *****    Ön internet szolgáltató? Nem talál céget aki javítaná az elromlott hálózati, mikrohullámó eszközeit? Katt ide!    *****    Se kép, se hang? Hozza el, megjavítjuk! LCD TV, Inverteres hegesztõ, Mosó- Mosogatógép, és sok más. Garanciával!    *****    Elromlott? Mi megjavítjuk! Ipari és háztartási elektronika javítás! Garanciával. Elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Rendeld meg:Születési,elõrejelzési,párkapcsolati,fogamzási,hold horoszkóp,biotérkép.Ingyen konzultáció mindenrõl!Várlak!    *****    Keresek jó humorú szerkesztõ társat készülõ ZENÉS KABARÉ MÛSOROMHOZ    *****    Rendelj születési horoszkópot és ajándék 3 éves elõrejelzés,valamint ingyenes konzultáció az ajándékod. Várlak kattints!    *****    Iván és Sára kattttttt!!!!!!!!!!    *****    Erotika az állatövi jegyekben    *****    A szerelem karmája a horoszkópban    *****    Születési horoszkóp,ajándék 3 évi elõrejelzéssel,ingyenes konzultációs lehetõség, telefonon,messengeren,skypeon! Várlak!    *****    Kihagyhatatlan asztrológiai megrendelések, olvasmányok, szoftverek, ezoterikus témák sokasága vár az oldalamon. Várlak!!    *****    Vanessa Hudgens - Magyarország egyetlen mûködõ az egykori Szerelmes hang jegyek sztárjával foglalkozó oldala!    *****    A végtelen szeretet az egyetlen igazság, minden más illúzió.    *****    Ha sok mindent tudni szeretnél és válaszokra vársz látogass el oldalamra!    *****    SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG